Himmelriket

Alla inlägg den 1 januari 2016

Av Arne - 1 januari 2016 16:03

Eländes elände. Nu har det skett igen. IS har återigen slagit till i Paris. 89 musikälkare miste livet på konsertlokalen Bataclan  fredagen den 13 November, och mer än hundra är skadade. Den franske presidenten Francois Hollande har förklarat krig mot IS


Vad är då IS? Elnligt Wikipedia är IS eller isis en jihadistisk terrororganisation som tolkar de sunnimuslimska sharialagarna på ett extremt sätt. Jihad uppfattas vara en religiös plikt för muslimer. Med Jihad menas en inre eller yttre plikt. Den yttre plikten kallas jihad ashgar och kan då allt annat prövats innebära ett försvarskrig. IS eller islamiska staten har också utropat ett kalifat i ett område i mellanöstern. Ledaren är en kalif med både religiös och politisk överhöghet.


Hur bekämpar man då IS bäst? Att våld föder våld är en gammal sanning. Troligen är en politisk lösning med respekt från båda sidor att föredra. Syriens nuvaradne president Bashar-al-Assad har haft en otacksam uppgift. Han arbetade tidigare som läkare men  fick ärva presidentskapet efter sin far och sin bortgångne bror. Han var inte intresserad av politik men blev ändå vald, och då med över 90 procents majoritet i valet. Några varma sympatier för vare sig USA eller Israel har han inte hyst under sin tid vid makten.


Någon enkel lösning på problematiken i Syrien tycks inte finnas. Allt för många intressen och hänsynstaganden fördunklar bilden. President al-Assads uppgift är kanske t.o.m omöjlig att lösa. Det kan vara svårt nog för den enskilde att kunna klara sina konflikter i livet. Ett liv utan konflikter ter sig också som en utopi. Finns det någon lösning på IS-problematiken ligger den troligen utanför vår förmåga.


Resonemanget för tankarna till den person som vi åkallar när vi inte förmår längre. Den person som jag åsyftar är Jesus Kristus, vår vän i nöden. Vad säger då Jesus? Jo, i svåra situationer så ber han. Han menar på, att han inget förmår av egen kraft utan han vänder sig till Fadern i bön. Han menar också, att det vi ber om det får vi, fastän kanske inte på det sätt som vi har förvänta oss. Avseende bönens kraft är han tydlig i Matteus evangelium 7 kapitlet: 


Be så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. Ty den som ber, han får, och den som söker han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas. Finns det någon bland er som ger sin son en sten när han ber om bröd eller ger honom en orm när han ber om en fisk? Om nu redan ni, som är onda, förstår att ge era barn goda gåvor skall då inte er Fader i himlen ge det som är gott åt dem som ber honom? Allt vad ni vill att människorna skall gör för er, det skall ni också göra för dem. Det är vad lagen och profeterna säger.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Himmelriket


Ovido - Quiz & Flashcards